Çalışma özeldir ve kişiye özgüdür. Her bireyin çalışma alışkanlıkları, öğrenme hızı ve yöntemleri birbirinden ayrıdır. Bu nedenle bireylerin aynı tempoda ve hızda öğrenmesi beklenemez. Bizim için her öğrenci biriciktir. İşte biz online eğitim koçluğu çalışmalarımızı bu ilke üzerine temellendiriyoruz ve öğrencilerimizi bireysel olarak ele alıp başarıya ulaştırıyoruz.
Online eğitim koçluğu çalışmalarımız haftalık periyotlar ile ilerliyor. Öğrencilerimizin eksiklerine ve çalışma alışkanlıklarına göre ders programı hazırlıyoruz bu program günlük hatta gerekirse gün içinde birden fazla kontrol ediliyor. Programın sonunda öğrencimiz ile beraber bu programın analizini en iyi şekilde yapıp bu analizden elde ettiğimiz çıkarımların ışığında öğrencimiz için en verimli metotları tespit edip yeni programımızı hazırlıyoruz. Her öğrencide ilerleyiş ve süreçteki kazanımlar farklı oluyor. Bilimsel öğrenim teknikleri ile ilerliyoruz. Çoğunlukla hedefimiz her anı en verimli şekilde değerlendirip öğrencimizin bir hayat boyu faydasına olacak kişisel gelişimler kazanmasıdır.
Bu kazanımlar (öz denetim mekanizmasının gelişimi, problemleri analiz edebilme, doğru ders çalışma teknikleri gibi) öğrencimizin bir hayat boyu eğitim ve kariyer başta olmak üzere bir çok alanda fayda göreceği kazanımlar olmakla birlikte çoğunlukla hayatlarının sadece bu döneminde edinebilecekleri kazanımlardır.
Peki Eğitim Koçluğu Ne Değildir ? veya Nasıl İlerlememelidir?
Eğitim koçluğu asla ödev ve takip’ten ibaret değildir. Eğitim ile alakası olmayan kişiler çoğunlukla eğitim koçluğu kavramını sadece öğrenciye ders programı hazırlamak ve bu programı takip etmek sanırlar oysa bu eğitim koçluğunun tanımı asla olamaz. Bu gibi kişi yada kurumlar çoğunlukla hazır programları tüm öğrencilere verip tüm öğrencilerden aynı sonuçları almayı umarlar. Bu tür bir çalışmada öğrencinin yaşayabileceği kayıpları telafi etmek çoğu zaman mümkün değildir.
2 yorum
Ayşe · Haziran 9, 2022 12:09 pm tarihinde
Merhabalar hocam. Uzaktan eğitim döneminde online eğitim pek verimli olmadı. Ancak öte yandan çocuğumuz dershaneden verim alamadığını söyleyip youtube üzerinden ders çalışmak istiyor. Online eğitim koçluğuna adapte olabilir mi emin olamıyoruz. Bu konudaki görüşünüzü öğrenebilirmiyim.
Merve Gülerce · Haziran 27, 2022 7:57 am tarihinde
Merhaba Ayşe Hanım,
Uzaktan eğitim sürecinde bir çok öğrenmenimiz ve eğitim korumu özveri ile çalışmış olsalar da tüm kesimler için verimli bir süreç olmadı. Öğrencilerin neyi nasıl yapacakları konusunda ciddi eksikleri vardı. Dahası adepte olunması için gerekli zaman yoktu ve rehberlik faaliyetleri büyük bir oranda gerçekleştirilmedi. Eğer uzaktan eğitim döneminde öğrencinize bir profesyonel tarafından rehberlik desteği sağlamanız mümkün olsaydı eminim süreç daha verimli geçebilirdi.
Öğrencinizin yputube veya diğer dijital ortamlardan ders çalışmaları tıpkı ev hanımlarının tarif veya ev işleri ile ilgili videolar izlemesi gibi çağımızın getirdiği bir kolaylık ve alışkanlık. Aslında onlar dijitalden öğrenmeyi bizden çok dha iyi biliyor ve çok daha iyi adapte oldular. İçiniz rahat olsun sadece doğru kişilerden destek almaya özen gösterin dijitalde bu tür girişimler biraz daha kolay ilerlediği için yetkin olmayan kişiler daha fazla. Bunun dışınada korkmanız gereken birşey yok.